Blog
  • https://huisartskrimpen.nl/wp-content/uploads/2021/09/afbeelding.png
Terug naar Nieuws

Bewijs van vaccinatie door de huisarts

25/09/2021 – Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar hkmvaccinatiebewijs@gmail.com of maak gebruik van mijngezondheid.net. Geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens. Aandachtspunt! Patiënten krijgen pas een groene vink op de app te zien als de 2e vaccinatie 2 weken of meer is gegeven.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe. De wachttijd is 1 week.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Verstrekking vaccinatiebewijzen kan alleen wanneer patiënten door eigen huisarts zijn gevaccineerd en:

  • De persoon heeft geen toestemming gegeven zijn/haar/hun gegevens te delen met het RIVM
  • De gegevens van de persoon staan om een andere reden niet of niet correct in CIMS (COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringssysteem)
  • De persoon heeft geen BSN (Burger Service Nummer)
  • De persoon heeft eerder COVID-19 doorgemaakt en is daarna 1x gevaccineerd. Deze persoon is daarom volgens het één-prik beleid na doorgemaakte COVID-19 volledig gevaccineerd. Aangezien deze prik niet als volledige vaccinatie is geregistreerd in CIMS (het RIVM mag geen data verkrijgen over doorgemaakte infecties), haalt de CoronaCheck app/website deze vaccinatie niet op als volledige vaccinatie (tenzij de positieve test bij de GGD staat geregistreerd), waardoor er geen vaccinatiebewijs kan worden afgegeven waarop staat dat deze persoon volledig is gevaccineerd.
  • De positieve test moet terug te vinden zijn in onze computers.
Written by Kees van Dalsen

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *