Blog
Terug naar Nieuws

Slaapcoaching

Wist u dat ….Slaapstoornissen na hoofdpijn en andere pijnklachten de meest voorkomende klachten zijn waarmee mensen naar hun huisarts gaan? ….40% van de Nederlanders regelmatig slecht slaapt en 25% aan een slaapstoornis lijdt? ….Slapeloosheid een aangeleerd probleem is? Dus….Slapeloosheid af te leren valt?

Iedereen maakt het wel eens mee: er komt een spannende dag aan en het slapen wil maar moeilijk lukken. Echt vervelend wordt het wanneer slecht slapen niet bij één nacht blijft, maar langer aanhoudt. Zodanig dat het voor hinder zorgt in het dagelijks leven. Houdt het niet kunnen slapen langer dan 3 weken aan, dan spreek je van slapeloosheid. Vaak is er na een korte periode geen duidelijke oorzaak meer aan te wijzen voor de slapeloosheid, maar is het een aangeleerd probleem geworden. De slapeloosheid wordt in stand gehouden door verkeerde gewoonten en gedrag, stress en belemmerende gedachten. Er is een negatieve vicieuze cirkel ontstaan waar uit het moeilijk ontsnappen is.

Maakt u een afspraak op het spreekuur om uw slapeloosheid te bespreken. De huisarts kan u verwijzen naar de poh-ggz of psycholoog om uw klachten te bespreken en er wat aan te doen.

Written by kim-admin-krimpen

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *