Blog
Terug naar Nieuws

Tijdelijke testlocatie GGD in Krimpen is gesloten

04/06/2021 – Op vrijdag 4 juni sluit de tijdelijke testlocatie van de GGD Rotterdam-Rijnmond in De Ark aan de Burgemeester Aalberslaan in Krimpen aan den IJssel. De GGD sluit deze locatie omdat in andere gemeenten meer positief geteste mensen zijn en daarom wil de GGD ergens anders een tijdelijke testlocatie openen.

Aantal positief geteste mensen is gedaald van 18 naar 10 procent
Sinds 12 april hebben Krimpenaren en inwoners uit de omgeving zich in De Ark kunnen laten testen op het coronavirus. Er zijn in de achterliggende weken bijna 6000 mensen naar de testlocatie gegaan. Gemiddeld is 14% van de mensen positief getest, waarvan zo’n 27% geen klachten had.  In de eerste weken kreeg 18% van de geteste mensen in De Ark de uitslag ‘positief’. In de laatste weken is dit gedaald naar 10,7%.

De huisartsen gebruiken De Ark als vaccinatielocatie op 23 en 24 juni
In eerdere berichtgeving is aangegeven dat de GGD De Ark niet meer als vaccinatielocatie gebruikt. Huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel krijgen hierover veel vragen, omdat er op woensdag 23 en donderdag 24 juni op deze locatie nog een vaccinatiesessie gepland staat. De huisartsen gebruiken De Ark op 23 en 24 juni wel als priklocatie. Krimpenaren die deze uitnodiging ontvingen, zijn hierover geïnformeerd.

Written by Kees van Dalsen

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *