2021/11/24 – Erasmus MC heeft samen met huisartsen van LHV Kring Rotterdam een informatielijn voor medische vragen over covidvaccinatie geopend. Vanaf 24 november kunnen mensen daar vragen stellen over de coronavaccinatie in relatie tot hun eigen medische toestand. Er zijn mensen die om medische redenen twijfelen of zij een covidvaccinatie moeten nemen. Het Erasmus MC wil deze mensen helpen, zodat zij een goede keus kunnen maken. De vaccinatie TwijfelTelefoon is vanaf woensdag 24 november te bellen op woensdag en vrijdag van 08.30 tot 13.30 uur. Het nummer is 010-7041500.

De telefoonlijn wordt bemenst door medische professionals en medisch studenten die volledig op de hoogte zijn van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Er zijn veel vragen over de persoonlijke situatie. Met name bij zwangeren, vrouwen met een kinderwens en mensen met een allergie of een auto-immuunstoornis leven vragen en twijfels over de bijwerkingen van het vaccin. Hun vragen passen vaak niet in de standaard vragen en antwoorden die op betrouwbare websites en informatiebronnen te vinden zijn. Ze zijn te specifiek voor hun aandoening, of bijvoorbeeld het stadium van hun behandeling. Om die twijfels op een medisch verantwoorde manier weg te nemen, opent Erasmus MC een Vaccinatie Twijfel Telefoon.

Voor mensen die twijfelen over covid-vaccinatie:

Vanuit de overheid: de website overvaccineren.nl

Vanuit artsen: de website twijfeltelefoon.nl