29/8/2023 – De afkorting PGO staat voor ‘Persoonlijke Gezondheidsomgeving’. Uw huisarts, specialist, apotheker en andere soorten zorgverleners slaan medische informatie over u op in hun eigen systeem. In een PGO kun je van verschillende soorten organisaties die medische gegevens digitaal ophalen en bekijken in één overzicht. Dit is dus anders dan een portaal van je huisarts, bij ons is dat Mijngezondheid.net en/of MedGemak, waar je alleen huisartsgegevens kunt inzien. En in het portaal van jouw ziekenhuis zie je alleen gegevens van dat ziekenhuis.

Deze soorten organisaties maken hun gegevens beschikbaar om met PGO’s te delen: ongeveer 95% van de huisartsen, ongeveer 90% van de ziekenhuizen, ongeveer 85% van de GGZ-instellingen en ongeveer 95% van de verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, thuiszorg en gehandicaptenzorg. Op de website van uw PGO kunt u zien welke organisaties precies meedoen.

U kunt in een PGO ook zelf gegevens invoeren. Misschien doet u zelf thuis metingen, zoals jouw bloeddruk of bloedsuiker. Deze kunt u ook in een PGO-applicatie zetten, zodat je alles van uzelf en uw zorgverleners bij elkaar hebt staan.

In de app Mijngezondheid.net en/of MedGemak (van onze software leverancier) vindt u reclame over het PGO ‘Ivedo’.